Örökbecsűek Zenés versek 2

Mai témánk: a zenés-versek folytatása.

Most egy kicsit megint eltérünk az Örökbecsűek zenéitől, amelyre feltétlenül jellemző az eredeti számok hangzási hűsége. Itt ugyan szintén az örökbecsű zeneszámok szólalnak meg, de hangos versekkel összeszőve, és a versek Jártó Róza saját hangjával készültek.

Ezekre jellemző, hogy nem dalszerűen ütemesen szótagolva olvadt össze a zene a verssel, hanem megőrizve a versmondás és a zenei kifejezés szabad ritmusát, nyeri el végleges formáját. A kísérlet bevált, a jövőben ilyen stílusban kívánunk a versek szerzőjével további zenés verseket szerkeszteni, akár egy egész album erejéig. Ismét további „jártói” verseket mutatunk be, zenébe foglalva.

 

Kellemes zenés-vers hallgatást kívánunk: Jártó Róza és Derkovats Gyula

 

01 Napfény keringő (zene W. A. Mozart nyomán)

A tavaszi napfényben fürdőző természet vidámságot, örömet ontva keringőzik. Az ember lelke is könnyű, örömteli és elragadja a természet szépsége, ha szerető társára gondol.

 

02 Rejtélyes világ (zene G. Bizet nyomán)

A vers témája egy nagyon különös, megrázó epizódot elevenít meg egy sérült gyermek sétájából, aki egy virág szépségében az élete boldogságát érzi, miközben az anyai lélek… bár a zene egy nyiladozó virágot jelképezve gomolyog elénk, mégis inkább a szomorúság jelképe…